Translate I Käännä

perjantai 26. syyskuuta 2014

Arrivals fortnight eli kotiutumista kahden viikon ajan

Luulin että me suomalaiset olemme järjestelmällisiä ja hyviä organisoimaan, mutta emme me kyllä voita brittejä. Ainakin tämä yliopisto saa täydet pisteet kaikista järjestelyistä lentokenttäkuljetuksesta lähtien. Sain ennen lähtöä kotiin A4 kokoisen vihkosen jossa lueteltiin kaikki ensimmäisen kahden viikon, eli arrivals fortnightin, tapahtumat. Kyseinen opus kyllä nostatti matkakuumetta ja on toiminut nyt ihan joka illan iltalukemisena. On pitänyt seurata tarkkaan sekä infoluentoja sekä maan ja taivaan väliltä olevia koulun sosiaalisia tapahtumia meditaatiohetkestä ja iltapäiväteestä kansainväliseen illalliseen ja bileisiin.


Kävimme Poolessa tuopeilla takana näkyvässä Jolly Sailorissa //
we went for some pints to Jolly Sailor in Poole with my new neighbors
Kaksi ensimmäistä viikkoa ovat osaltani menneet aika rauhallisesti. Tähän mennessä olen viettänyt iltaa yhden espanjalaisen ja yhden italialaisen neitosen kanssa, jotka ovat asuneet Bournemouthissa jo pidempään sekä käynyt parin naapurin kanssa Poolessa pubissa. Poolen kaupungin kokoon nähden suuri pubitarjonta on lyhyen kävelymatkan päässä, mutta voin kuvitella että tämä on sellainen kaupunki joka turistien puutteen takia menee piakkoin talviunille. Voin kyllä jo kuvitella taivaltavani tuulessa ja tuiskussa pubin lämpöön lukemaan päivän lehdet yhdessä paikallisten kanssa :)

Poole Harbor
Poole on kaupunkina ihan minunlaiseni. Olen hyvin lyhyen kävelymatkan päässä kauppakeskuksesta, Burger Kingistä ja useista näistä jo mainituista ravitsemusliikkeistä. Sen lisäksi kaupunki tarjoaa upeat lenkkimaastot sillä Poolessa sijaitsee yksi maailman suurimmista luonnollisesti muotoutuneista satamamista. Kummallisesta muodostaan johtuen meri tuntuu olevan aina tyyni ja tuulta ei ole lähes ollenkaan.
Itse asuntola majoittaa vähän päälle kolmesataa opiskelijaa ja on onneksi hyvin äänieristetty sillä kerrokset 2-6 on varattu lähes poikkeuksetta viinaanmeneville 18-19 vuotiaille briteille. 7-8 kerroksissa majailemme me maisteriopiskelijat.

Bournemouthin keskustasta //
Bournemouth Square in the city center
Jos Poole alkaa tuntua pieneltä voin suunnata Bournemouthiin. Yliopisto, josta kerron seuraavalla kerralla enemmän, sijaitsee näiden kahden kaupunkien välissä. Bournemouth on vilkas, nuorekas ja hyväntuulinen kaupunki jonka keskustassa on paljon puistoja ja rantaviivaa 13 kilometrin matkalta. Täällä, niin kuin kaikissa vähän isommissa kaupungeissa on kulkijaa ihan joka tulotasosta. Sandbanks, joka sijaitsee lähellä sekä Poolea että Bournemouthia on maailman neljänneksi kallein asuinalue, mutta tänään tuli taas vastaan sekä bussissa että kaupungilla niitä laitapuolen kulkijoitakin.

Näin kahden viikon jälkeen tunnelmat ovat "vieläkin" korkealla. Rakastan uusia lenkkimaastojani, koulumatkaa kaksikerroksisen bussin yläkerrassa sekä sitä että minulle sanotaan daaaaarling ja sweetie kaupan kassalla. Kaikki kämppikseni ovat kivoja (yksi opiskelee elokuvan tekoa, toinen 3D animaatiota ja kolmas datan analysointia - huisia!) ja olen tavannut joku biljoona suomalaista yliopistolla. Koulusta olen myös äärimmäisen innoissani, siitä kerron lisää sitten toisella kertaa. Viimeinen viikonloppu ennen kuin velvollisuudet painaa niskassa. Rentouttavaa ja räiskyvää viikonloppua vaan kaikille!



Bournemouthin keskustan rantaa //
Beach in Bournemouth city center

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti