Translate I Käännä

torstai 4. joulukuuta 2014

6 faktaa, vai stereotypiaa, brittilästä?

1. Britit ovat kohteliaita - totta, mutta vain jos olet kohtelias ensin. Jos jostain kulttuurin kepposesta johtuen et muista sanoa please tai sanot pelkästään Thank you sen sijaan että sanoisit thank you very very much !!!!! ei tarvitse odottaa edes peruskohteliaisuutta takaisin.

2. Kaikkialla on kokolattiamatot - jopa pesuhuoneissa.- Ei täysin totta. Näin oli kämpässä jossa asuin melkein kymmenen vuotta sitten Pohjois-Englannissa, mutta ajat ovat muuttuneet. Jihaa! Enää kokolattiamattoa tarvitsee haistella kaikissa muissa tiloissa paitsi vessoissa.

Fish and Chips - secretly tasty, but only once a year
 
3. Brittiruoka on epäterveellistä (ja pahaa) - Tarua. Tavallaan. Tarjolla on muutakin kuin papuja, pekonia ja ranskalaisia. Toki kaikkia näitä saa lisukkeena ihan mihin vain ruokalajiin mutta niitä ei ole pakko ottaa. Tosin kyllä niitä pahoja perinneruokiakin löytyy. Voin vieläkin pahoin yhdestä pasteijasta, jonka söin baarin jälkeen superlaadukkaassa ruokapaikassa. No mitä voit odottaa jos sanot "onko teillä mitään joka sopii vegetaristeille...?" kolmelta yöllä. Voin sanoa että valikoima ei ole laaja ja sekin vietiin yhden haukun jälkeen lautaselta ja korvattiin hetken päästä uudella, ilmeisesti tuoreemmalla vasta pakasteesta otetulla. Ei herättänyt luottamusta.

4.Britit eivät ymmärrä käyttää suodatinkahvia, juustohöyliä, tiskiharjoja tai tiskikaappeja tai hanoja joissa on sekoitin - TOTTA!! Ehkä jonain päivänä...

5. Fish and Chips näyttää pahalta mutta maistuu hyvältä - totta! Tosin kaloreita on koko viikon edestä, mutta miten mikään sellainen voisi maistua pahalta :P kunnon britti muistaa ostaa tämän herkun sieltä, missä kala tulee sertifioidusta (ei ylikalastetusta) kannasta :)

6, Britit ovat täsmällisiä - totta osittain. Kun jotain tapahtuu tasalta niin siellä on oltava tasalta. Britit olettavat kaikkien olevan paikalla, jotta he voivat odottaa yhdessä sitä että jotain lopulta tapahtuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti